Sezóna letní zeleniny právě vrcholí, a tak je ten nejlepší čas, udělat si k večeři něco lehkého u čeho se zbavíme přebytků ze zahrádky. No a pokud zahrádku ani hodnou babičku nemáte, tak zaběhněte do zeleniny (ne do marketu prosím ;-) a kupte si čerstvou českou zeleninu za pár kaček. Právě teď nejvíce "frčí" cukety a papriky. A právě těm se dnes podíváme na zoubek - nebo ony nám? :-D
Nachystejte si:
- 1 cibuli
- trochu olivového oleje
- tak půlku cukety (nebo i celou, máte-li menší)
- 2 papriky
- 2 rajčata
- trochu kečupu - odhadem tak 3 lžíce
- sůl, pepř, čubricu (směs koření - info zde)
- chleba na topinky
- strouhaný sýr - my máme doma zbytek obyčejného eidamu, ale směsi by určitě slušel i takový parmazán ;-)
Vaříme:
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme nakrájenou zeleninu - cuketu jsem pro jistotu nastrouhala, aby s ní pán tvorstva neměla problém ;-), posolíme a pod pokličkou zhruba 20 minut dusíme, dokud vše nezměkne.
|
pokrájeno, připraveno ;-) |
|
lehce osmahnuto a můžeme jít dusit... |
|
... máme udušeno :-) |
Poté odkryjeme, promícháme, přidáme zbytek koření, zastříkneme kečupem a ještě tak 5-10 minut vaříme, aby byla konzistence ideální k podávání na chleba. Připravíme si topinky (já zásadně v topinkovači, protože po mastných mi je ŠÍLENĚ těžko), které potřeme směsí, sypneme sýrem a voila - večeře je na stole! :-D
|
nevypadá to moc fotogenicky, ale je to mňamka, to mi věřte ;-) |
Postřeh dne - pokud se v kuchyni nudíte a máte málo nádobí, zkuste toto televizní vaření aneb na všechno mám čistou mističku, nikde mi nic neukáplo a vůbec mi tu pod nohama neřve dítě :-D
Tak dobrou chuť a mějte se
máma M.
Žádné komentáře:
Okomentovat