Masové kuličky v thajské omáčce
Nachystejte si:
- 500 g hovězího mletého masa
- 1 vejce
- chilli papričky (já jsem použila sušené Piri Piri papričky)
- olej
- 2 lžíce červené kari pasty (Kaufland)
- 400 ml kokosového mléka (Lidl)
- sklenička bambusových plátků (Lidl)
- 150 g fazolových lusků
- sůl a pepř
Mleté maso promícháme s vejcem, papričkou, solí a pepřem a vytvarujeme cca 20 kuliček. Ty opečeme na oleji tak, aby ze všech stran pěkně chytly barvu. Poté je vyjmeme a na pánev dáme asi na minutu opéct kari pastu. Pak vlijeme kokosové mléko s 200 ml vody a necháme asi 10 minut provařit. Jakmile je omáčka provařená, přidáme slité bambusové plátky, fazolky a kuličky. Vše opět přivedeme k varu a necháme ještě asi 5 minut probublat. Na závěr můžeme dochutit solí, pepřem, papričkou nebo i zastříknout lehce limetkou.
Jako příloha se báječně hodí jasmínová rýže, kterou jsem tentokrát poprvé zkusila uvařit v mikrovlnné troubě a musím říct, že mě to nadchlo! Konec přivařených hrnců - sláva! Tady máte odkaz jak na to ;-)
A jak jste na tom s exotikou vy? Taky občas rádi vyměníte knedlo vepřo za něco netradičního?
Nechte si chutnat a užijte si krásný víkend!
Vaše máma M.
Žádné komentáře:
Okomentovat