Krůtí nudličky s hráškovými lusky a žampiony
Na 2 porce si nachystejte:
- 250 g masa z krůtího stehna (nebo prsa nebo jakoukoliv část kuřete)
- sójovou omáčku - já mohu vřele doporučit Tamari od Sunfood
- oblíbenou směs koření - já použila koření Chakalaka od Grešíka
- 200 g hráškových lusků
- 5 velkých žampionů
- cibuli
- olej, sůl
- brambory jako přílohu - na obědovou porci 150-200 g
Maso nakrájíme na nudličky, zakápneme sójovkou a olejem. Okořeníme, promícháme a necháme nejlépe do druhého dne odležet.
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmahneme ji na kapce oleje tak, aby chytla barvičku. Potom přidáme maso, které necháme zatáhnout.
Pak už jen přidáme očištěné a pokrájené žampiony a lusky, které stačí jen propláchnout. Prohodíme, ;-) zakápneme sójovkou a necháme tak 10 minut probublat.
Jako přílohu podáváme vařené brambory, které můžeme rozšťouchat - já jsem tak udělala a na spojení jsem přidala kousíček pomazánkového másla - takový můj malý tríček ;-)
Energie: 1986 Kj Bílkoviny: 36,5g Tuky: 14,4g Sacharidy: 48,5g
Pokud máte rádi slaďoučkou chuť křupavých hráškových lusků, tak tenhle recept prostě musíte vyzkoušet!
Dobrou chuť a krásný start do nového týdne přeji!
Vaše Míša
Žádné komentáře:
Okomentovat