Cizrna na paprice a smetaně
Na 1 porci si nachystejte:
- 50g cizrny - suchém stavu
- půl menší cibule
- půl větší papriky (já měla žlutou, ale na tom moc nesejde)
- půl deci 12% smetany (nebo sójové)
- 3 jarní cibulky
- olivový olej
- sůl, mletou sladkou a pálivou papriku
cizrna po nabobtnání ve vodě |
Poté ji slijeme a dáme vařit do nové vody - stačí tak 20 min, aby byla na skus. Odebereme si trochu vývaru z cizrny - stačí tak 1,5dcl. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme kostky papriky a kolečka jarní cibulky, trochu opečeme a zasypeme paprikou, promícháme a zalejeme vývarem.
cibule, jarní cibulka, žlutá paprika |
Přidáme cizrnu a ještě tak 10 minut povaříme. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a můžeme trochu zahustit. Já jsem jako přílohu zvolila rýži basmati, u které jsem trochu snížila běžnou gramáž 50g na 30g z důvodu vyššího obsahu sacharidů v cizrně. ;-)
cizrna na paprice s rýží |
Energetické hodnoty (s 30g rýže basmati):
Energie: 1 705 Kj Bílkoviny: 15,4g Tuky: 8,8g Sacharidy: 61,5g
A co vy a luštěniny? Máte je rádi nebo je to pro vás noční můra?
Dobrou chuť Vám přeje Míša!
Žádné komentáře:
Okomentovat