čtvrtek 21. srpna 2014

Kefírovka s rybízem

Dnešní recept by mohl mít podtitul "jak z prdu udělat kuličku". No vážně - i Babica by ze mě musel mít radost :-D To totiž takhle večer člověk zjistí, že je snězené všechno pečivo a ráno není, co snídat. Do toho si ještě všimne, že kefíru se nezadržitelně blíží doba spotřeby a že loňská rybízová marmeláda nejde tak úplně na odbyt a recept je na světě :-D

jako základ mi posloužil recept na perník od mamky - neznám jednodušší, rychlejší a levnější těsto než tohle ;-)

Nachystejte si:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • kypřící prášek
  • kakao
  • 1 hrnek kefíru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • rybízovou marmeládu - nebo i jakoukoliv jinou nebo rovnou čerstvé nebo mražené ovoce
Pečeme:
Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny, do kterých přidáme i mokré - to zní divně co :-D suroviny a vše pořádně promícháme.
sypká směs - jj, byla jsem lína prosít kakao,ale na funkci to nemá myslím vliv :-D

Vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme 20-30 minut na 180 stupňů.
připraveno do roury

Já jsem měla po ruce jen menší skleněný plech - další divnost :-D, takže buchtu mám dost vysokou a pekla jsem o chlup déle. ;-)

No a tady už je výsledek! Už se nemůžu dočkat zítřejší snídaně!


A jak jste na tom vy? Taky milujete sladké snídaně? Jaký je vás "záchranný recept"?

Nechte si chutnat a mějte se

máma M.

2 komentáře:

  1. Jooooo kefirovka je nejzazracnejsi buchta - nejrychlejsi,nejchutnejsi a nejlehci ;)

    OdpovědětVymazat